Sjuk!

Ja, som vanligt tar det flera veckor innan jag uppdaterar här, men nu ska jag försöka ta mig lite tid och göra ett försök iallafall..
Ina har inte tränats så intensivt den senaste tiden utan har istället fått gå långa promenader i skogen och bara haft det mysigt..
Men lite träningen har det ju självklart blivit, och då har vi dels kört igenom lydnadsprogrammet  helt och hållet och även lagt lite extra tid på vissa moment som skulle kunna bli bättre.
Hon har ju tex en tendens att ta nått extra steg vid ställande under gång.. och att ha lite för hög fart på inkallningen vilket då resulterar i hon slänger sig in i mina knän ,som medför att hon sätter sig snett.. Men vi jobbar på det och det börjar se bättre ut!:)
Nästa lydnadstävling är i Januari så det gäller att ligga i!


Julen här hemma har väll kanske inte varit den roligaste, julafton var superbra tills på kvällen då jag drabbades av feber och åkte på infulensan!
Det var bara att krypa ner i sängen och dricka en massa vätska..för någon matlust hade jag verkligen inte..
När jag vaknade på morgonen och tog tempen trodde jag inte att det var sant... 40,1 grader! Det var alltså inte tal om att gå upp ur sängen, det orkade jag visserligen inte heller men ändå...
Ina tyckte att jag var världens tråkigaste matte och försökte med allt för att få upp mig, men det var lönlöst... Mamma fick sköta hundpromenaderna själv dem här dagarna... det fanns inte en chans att jag orkade gå en meter..
Ina tittade på mamma och tycktes tänka: "Men hallå, vi har glömt nått.... MIN MATTE" när dem skulle gå ut genom ytterdörren... Men det var bara att gå med!
Jag började må lite bättre på Annandagen och orkade åtminstone vara uppe, men då kom nästa grej... en HEMSK hosta, det kändes som om jag skulle hosta upp mina lungor! Men nog om det... Nu är jag så gott som frisk och igår var jag och hundarna på en riktig långrpromenad! Så himla skönt att man fungerar igen!

Ina och Jappe fick i julklapp : 2 inslagna ben, ett varsitt grisöra och leverpastej.. Ina fick även en latexgris från djurmagazinet och Jappe en militärfärgad bädd (korg)! Vissa stunder ångrar man nästan att latexgrisen råka flytta hem till just INA, pga att hon varje morgon när hon vaknar, springer och hämtar grisen och biter den på magen så att hela familjen vaknar av grymtningarna... (Låter som en äkta gris) men men ,,, det är bara att stå ut... den piper ju inte iallfall... det hade varit värre!

Den 27:e december fick hundarna sin andra och sista behandling mot rävskabben.. Benhandlingen består av att du sprutar en slags lösningn(olja) på hundens nacke och på hundens rygg 2 gånger med ett 30 dagarna intervall.. Inas skabb upptäcktes för lite mer än en månad sen och då sattes den första dosen på.. nu var det alltså dags för den andra.. Hon är frisk nu men för säkerhetsskull sätter man på en sista dos för att ta död på eventuellt kvarvarande skabbdjur. Svårare behandling än så var det därför inte..

Något som jag har oroat mig och som har gjort att jag inte har velat åka in till stan eller till Brukshundsklubben med Ina är vågen av kennelhosta som har gått nu..! Det är läskigt va många hundar som har drabbats... självklart kan man inte överbeskydda sina hundar.. men jag anser att eftersom att hostan inte verkar ha nått till enhörna och hundarna har klararat sig så finns det heller ingen anledning att sitta och åka till stan där smittorisken är så pass stor.. Jag har känt att jag lika gärna kan träna i enhörna när epedemin är som störst.. nu verkar den ha lagt sig lite men man kan aldrig vara säker...
Ska eventuellt åka till Södertälje Syd med Ina på torsdag . Det är Birgitta som håller kurs där.. En slags miljö/allmännlydnadskurs som är öppen för alla hundar i alla åldrar..Den är superbra! Eftersom att det nästan alltid är nya hundar där och alltid händer något nytt så brukar jag ta tillfället i akt och träna moment  med olika slags störningar! Det är jätten bra och nyttigt!

Idag var jag ute och kollade när Tony och Kay körde Nairobi i skyddet! Hon är verkligen duktig den illa valpen:P hehe Biter som en piraya! Alhem fick också köra ett skyddspass på Tony .. mamma filmade så jag ska försöka lägga in det så småningom, det är häftigt att se... en liten dvärgschnauzer med det  tempot!  
Fick även min tiding idag  som Tony köpte med sig från spanien , den är riktigt bra! Den påminner om hundsport/Canis/brukshunden fast alla dem ihop!.

Nu ska jag ner och ta ut tvätten.. vill passa på att önska Ett Gott nytt år till ALLA! 
 


RSS 2.0