Första träningstillfället! :)

Idag bestämde jag mig för att börja träna med Ina lite igen, försiktigt såklart men små saker bara...
Vi började med att gå en promenad i blåsvädret ner till våran lilla "träningsplan" som är en liten fotbolls/gräsplan här i området.
Ina blev under promenaden tillräckligt uppvärmd och när vi tillslut kom ner till planen så inledde vi träningstillfället med lite kamplek! Super kul tyckte Ina!
Hon var jätte taggad och överlycklig över att få träna!
Vi körde små korta linförighetspass varvat med positionsövningar.
Vi hade världens störning eftersom att det blåste ute och därmed flög en massa stora löv omkring oss i luften..
"Det där lövet vill jag ha .... och det där... och det där" tycktes Ina tänka  haha..
Tillslut insåg Ina att belöningen från mig var roligare och koncentrationen på mig blev bättre..
Jag tog tillfället i akt och gjorde en platsliggning, eftersom att jag märkte att störningen av dem flygande löven var väldigt stor.
Jag trodde faktiskt att hon skulle försöka resa sig upp, jaga ett löv eller helt enkelt bara protestera och springa till mig eftersom att vädret inte var det behagligaste att ligga i..
Men inte det inte, hon låg kvar!! :)
När platsliggningen var slut lekte vi en stund igen och sedan gick vi hem.
Hon var helt slut lilla skruttan,hjärnan hade gått på högvarv och hon somnade helt utsträckt i soffan när vi kom hem..
Resten av veckan  kommer att bestå utav promenader och en och annan springrunda, hon ska även få börja gå med sina viktmanchetter igen ungefär var 2:an eller var 3:e dag för att  verkligen strecka ut och dra ihop bakbenet. 
Vi kanske också går ner och tränar nån dag, får se vad som händer.. Skönt att hon är frisk nu iallafall!

Äntligen!!

Igår klockan 15.00 hade vi en tid hos ortopeden Peder Haaland på strömsholm för en eventuell slutröntgen + friskförklaring ..
Ina fick gå och trava för Peder i en lång korridor för att visa upp läkningen av benet..
Han var mycket nöjd med resultatet och började tillslut skratta, eftersom att Ina inte riktigt förstod varför vi skulle springa och gå fram och tillbaka i den där tråkiga korridoren:S Det fanns roligare saker att göra tyckte hon..
Hon testade några galoppsprång, testade med perfekt linförighet, nosade omkring osv... "Ingenting tycktes hjälpa för att behaga matte och få komma därifrån".. haha gullunge!
Därefter var det dax för röntgen.. Ina fick en lugnande spruta och somnade ganska fort..
Vi bar in henne på röntgen och bilderna togs, och nervöst var det... Det var ju resultatet av bilderna som var viktigast...

Ina bars ut och lades på golvet för att vakna upp.. Vi väntade på Peder och efter en liten stund kom han med ett leende på läpparna:)
INA VAR NU FRISKFÖRKLARAD!!!

Han sa att hennes ben hade läkt jätte bra och att hon om ungefär 4 veckor kan släppas lös igen!
Anledningen till att jag helst inte skulle släppa henne lös nu på än gång var pga av att hon då lätt skulle bli överansträngningd i benet.. + att hon är av den lite aktivare rasen dessutom;)

Men slutbedömningen kunde inte ha blivit bättre! Vi ska nu fortsätta med våra springrundor och succesivt öka på promenaderna! Jag kommer att försiktigt släppa ina på tomten små stunder så att det inte blir råröj när hon väl får vara lös helt och hållet... hela prosessen tar ju tid men resultatet blir dessto bättre:D Nu kan vi bara se framåt!!!

Några bilder ifrån förra sommaren/hösten..

Övre bilden: Ina och cane corson Newton..
Nedre bilden: Ina och chihuahua Luxor..

Ina sitter fint , bredd att dra iväg igen på åkern!

haha gulligaste minen:P (nedan)

"Storebrorsan" Jasper (cockerspaniel)

Rehab igen!

Uppdatering....

Tiden går för fort..

Den 30 oktober var jag och Ina på strömsholm för att träffa Stefan på rehab igen, mormor var med som resesällskap :) (Tack mormor)
Efter en stunds väntan , fick vi komma in..
Precis som alla tidigare besök så var Stefan nöjd med resultatet på läkningen av benet.
Han klämde och kände på benet och allt kändes kanonbra!:)

Vi har bara gått 10 - 20 min promenader / 4-6 gånger per dag än så länge men han tyckte att det var alldeles för lite med tanke på hur bra hon gick på benet.
Stefan undrade om jag gillade att springa..?
joo då ville han nämligen att jag skulle utöka promenaderna med att varannan dag springa 1½ km  , varannan dag gå en promenad på 30 min.

Och har vi nu tränat sedan den dagen... vilket har fungerat jätte bra..
När vi under andra dagen skulle prova¨på att springa tillsammans ,  så började hon stuttsa omkring precis som om tänkte "Äntligen lite action, nu leker vi matte" ..
vilket kanske inte var så jätte poppis eftersom att meningen var att hon skulle ligga på lite i selet (som när man visar en schäfer på utställning) med ett jämnt trav..
Men efter en och annan korrigering och beröm vid minsta lilla framförgående så började hjärnkontoret på henne att fungera och hon började trava på framför mig!
Hon förstod vad jag ville att hon skulle göra och nu var det ju rikigt roligt tyckte Ina!:)

Så nu kämpar vi på, den 15 oktober ska vi träffa Peder för ett sista återbesök.. förhoppningsvis blir hon friskförklarad då.

Vi valde att även boka ett sista återbesök den 30 oktober till stefan..
Egentligen behövde hon inte komma tillbaka till honom , men Stefan var intressarad av att se slutresultatet av all träning , så han sa att OM jag ville så såg han henne gärna en sista gång till, vilket jag bara tyckte kändes seriöst från hans sida.

pdatera igen då kanske..?

Vill även passa på att gratta Liselott med Winonas Diva som utförde ett Godkänt BH prov på södertälje BK i söndags, och även Inas uppfödare Madde som med sin dobermann tik Dobvoyage Anjuska (Åska) klarade BSLII , Grattis!

RSS 2.0