Spårträning

Nu är spårträningen äntligen i gång!

Förra veckan fick Ina ett spår på ca 75m med en svag vinkel på slutet.
Hon spårade på med lagom högt tempo (för att vara henne) och tog dem 2 godisdepåerna + slutet! Rikigt duktig!

Jag var förvånad över hur koncentread och fokuserad hon var i sitt spårarbete, det var ju trots allt hennes första spår för säsongen och hennes 3:e i livet, så några större krav hade jag inte. 

Dessutom var hon helt tillsig av glädje och skulle ha kunnat gå hur många spår som helst den dagen. 
Känns kul när det går så bra och när hon tycker att det är så roligt! Det gör att man själv blir peppat och vill lägga spår hela tiden =)

Både idag och i förrgår spårade vi på äng.
Ina var inte bara LITE taggad när jag skulle ta ut henne ur bilen, "Tjoohoo äntligen, nu kör vi!!" tycktes hon vilja ropa.
Spåret som hon fick i förrgår gick väll si och så. Det blåste en del och hon flackade omkring men höll sig nogelunda till spårkärnan. Hon kämpade på och hittade sina godisdepåer och slutet!

Dagens spår var längre, ca 90 m med 2 "avrundade" vinklar. Jag hade lagt ganska många och täta godisdepåer med en cesarblötmat som slut.
Hon var duktig och tog sig runt till slutet,  men var ganska slarvig.
Dessutom märkte jag att depåerna störde henne lite. Nästa gång ska jag lägga få högar med godis och istället förlita mig på att hon KAN ta spåret utan en massa "onödiga" godishögar. Det räcker nog med några enstaka högar och ett JÄTTE roligt slut! 
Tack Arja för jätte gott fikabröd!! Mums!

Efter spåret åkte vi till klubben och körde lite lydnad. 
Kände mig lite stressad eftersom att jag skulle till tandläkaren senare men en stunds träning hann vi med...
Har lagt stor vikt vid att få upp motivationen under Linförigheten, det börjar ge med sig! Hon är helt underbar att träna med, lär sig superfort och vill hela tiden vara till lags! Gullis!
 
Imorgon ska jag försöka plugga lite, ut till klubben och träna och eventuellet hinna med att springa en runda på eftermiddagen.


~Solsken~

Gårdagen började med en riktig långpromenad med Therese och Alexandra!
Ina, Jasper, Luxor och Roffe fick självklart också följa med. En skön runda med jätte härligt väder, morgonen kunde inte ha börjat bättre. =) Tyvärr glömde jag kameran..

Efter promenaden åkte jag och Alex hem till mig och gjorde lunch, Halloumiost med roccula sallad.. MMM! Därefter dammsög jag och torkade golven, och sedan fanns det bara en plats för mig..., och Ina ...SOLSTOLEN!
Ina ääälskar verkligen solen, direkt när man kommer hem från en promenad så springer hon till altansdörren och vill ut och lägga sig i solen... Gullis!

Jag tillbringade nog närmare 3-4 timmar där, sedan var det dax att hoppa in i duschen.
Liselott fyllde år i Söndags men eftersom att jag hade haft jouren på jobbet från lördag-söndag så fanns inte riktigt orken till att gå på kalas den dagen, därför valde vi (Therese och jag)att komma igårkväll iställlet!

Innan Liselott svängde vi förbi stallet för att prova en nya sadel på Måne som THerese hade införskaffat samma dag. Tyvärr passade den inte så Therese får kolla vidare efter en annan sadel någon annanstans.

Väl hos Liselott så började vi med fikat.
Därefter kollade vi på dokumentären på svt om den Kaukasiska Ovtjarkan på Uppdrag granskning.
Det är konstigt hur tv kan vinkla saker och ting egentligen, visst är ovtjarkan en tuff ras men det sas nästan ingenting possetivt om rasen i programmet.. Bara om hur farlig den var osv...
Jag är ingen ovtjarka älskare men jag tycker inte att dem var rättvisa mot den heller... den är avlad till att vakta boskap i Ryssland och ingenting annat. ..Absolut inte att ha som en sällskapshund det är där felet ligger...

Tyvärr leder ju en sån här domumentär antigen till att folk hatar den och tycker att den bör utrotas, eller så finns det den andra kategorin med människor som tycker att den är en statussymbol "en cool och falig hund" som är tufft att äga? (dvs fels sorts människor har fel sorts hund)

Har ni sett dokumentären? Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte?

Kvällen fortsatte iaf med att vi kolla en snabbis på "Färjan2" för att en kompis kompis var med.. Sedan var det invigningsdags för mig och Therese på Liselotts Wee Fiit!

Guud så kul det var, jag skratta så jag tårana sprutade!
step-up, hula hoop och balansövningar, ja en hel del fanns det att välja på! Och man kan ju undra vad grannarna tänkte när man stod däd på stället och rockade rockring MEN utan ring.. haha
Tiden rann iväg och vi var inte hemma förens vid 23.30. Men roligt var det! 


Nu måste jag börja göra mig iordning, börjar jobba kl 13.00 så nu börjar det bli brådis!


MH:t!

I söndags gjorde Ina äntligen sitt MH tillsammans med D-barnen på dobvoyagekennel.

Ina har gått igenom en hel del och innan hennes operationer så var hon ganska osäker med nya människor, ville inte kampa och leka.. Helst inte umgås med nya människor alls...
Men det är en HELT annan hund nu!
Hon kampade som en toka, hade inga speciella kvarstående rädslor för saker och 1:a på skott! Kan det bli bättre... NEJ!
Hon är mycket socialare med människor men fortfarande väldigt "mattig".
Nu tillåter hon beröring och pill på tänder och annat utan att rygga undan,kan t.o.m komma en svansviftning ibland, det fungerade inte alls förut... OM det inte var med tvång såklart.. men hur roligt är det att behöva tvinga sin hund till saker, man vill ju helst att det ska komma naturligt!
Duktig var hon iallafall min lilla gumma! <3
Ett stort TACK till Liselott för att du kom och filmade!! Du är en riktig kompis du! Tack!

(Dagen som varit....)

Vilken dag!
Hade sovjouren på jobbet i natt.
Hela situationen hade varit enklare om jag nu kunnat somna..men det var praktiskt taget omöjligt.. Hur jag än bar mig åt och hur trött jag än blev så kunde jag inte gå in i den där "sovdvalan" :(
Ungefär en gång i timmen vaknade jag till och kollade på klockan,  varje gång fick jag mer och mer panik över att jag aldrig fick sova, skulle trots allt upp klockan 5.30 så sömnen var viktig! Tillslut ringde iallafall klockan och det var bara att masa sig ut i köket, sätta på kaffe och slänga sig i duschen.

Kände mig helt snurrig, nästan bakis men det var bara att stå ut. Jag slutade 10.00 och planerade då att åka hem och sova några timmar men planerna ändrades..

Vädret var helt underbart, solen sken och det var hyffsat varmt i luften, började med att ta hundarna på en promenad och gick sedan hem och satte mig på altanen och solade en stund. En STUND råkade bli några timmar, nästan hela dagen faktiskt ! =p Men man får passa på när solen och värmen visar sig!

Senare på eftermiddagen/kvällen träffade jag Liselott på klubben.. Var meningen att vi skulle träna ett tag men jag kände mig inte alls motiverad. Körde ett linförighetspass och någon inkallning men sen bröt jag.. Jag ville inte att min dåliga och trötta energi skulle gå ut över Ina.. vi åkte istället hem och tog en skogspromenad för att rensa hjärnan en stund, det var riktigt roligt tyckte Inis!


Nu ska jag äntligen gå och lägga mig! Godnatt!


RSS 2.0