tävling och veterinär..

Mycket har hunnit hända, som vanligt..

I söndags tävlade jag och Ina LKL1 i Viksbergs ridhus igen!
Det var Inas andra tävling i livet och jag kände mig riktigt förväntansfull!

Det började kanonbra,
Platsliggningen 10 poäng!
Med 3 dobermann i startfältet och dessutom lika gamla (skiljde bara några dagar tror jag) kunde ju vad som helst hända (tex race) men alla 3 var jätte duktiga!

Tandvisningen 10 poäng!
SUPER DUPER BRA!
Ina har inte riktigt gillat det här momentet.. Speciellt inte om domaren (personen) är en man, men nu var hon inte ett dugg "obekväm" med situationen, istället satt hon och viftade på svansen och tittade på Weine med ett glatt och förväntansfullt uttryckt! Träningen har alltså gett resultat.

MEN sen hände nått...
Ina som var super taggad utanför ridhuset när vi värmde upp blev plötsligt ofokuserad och faktiskt , ganska ointresserad.. :S
Vi tragglade oss igenom programmet men på slutet vid Hoppet så kunde inte Ina hålla sig längre.. Tjuvade förbi hindret och började springa , runt , runt , runt.
Jag kunde inte göra annat än att kalla in och tacka för mig!

Det slutade på 129 poäng
Visst hade det varit roligt med ett till 1:a pris men förbättringen på Platsliggningen, tandvisningen och apporteringen vägde upp rejält! Jag är jätte stolt över henne!

Dessutom har hon inte varit sig själv den senaste veckan.
Vi var hos veterinären i torsdags för att Ina inte har slutat klia sig och för att hon varit ganska låg..
Dem gjorde ett skrapprov men hittade ingenting, teorin var istället att hon eventuellt blivit foderallergisk.. Har provat byta foder ännu en gång och nu väntar vi på ett possetivt resultat och att hon snart blir bättre!
Det konstaterades även att hon var på väg in i en skendräktighet vilket kunde förklara hennes "låga" temerament.. Stackars liten, livet är inte lätt för madame..

Resten av veckan kommer bestå av promenader, lite träning och jobb..
Helgen kommer att tillbringas hos min kärepojkvän i Nacka!
Nu ska jag sova, godnatt allihopa!


Tiden går fort!

Veckan som gått har bestått av träning, promenader, plugg, arbete och ett besök till Örebro.
Ina har dessutom hunnit med att fylla 2 år den 12 februari! Hon firade med ett smarrigt tuggben och fick en ny boll i present! Gullis!

Träningen har hållits i ett ridhus som vi hyr till och från, vilket  är ett kanonställe att träna på!
Man slipper halka omkring på en isig gräsmatta och även om ett ridhus inte är supervarmt så är det betydligt mycket varamre där inne än ute. Platsliggningen blir mycket enklare, jag slipper oroa mig för att Ina ska bli för kall osv..
Ina har aldrig rest sig upp på en platsliggning inte ens under en träning däremot fryser hon ganska snabbt... Men istället för resa sig upp så viker gullungen in frambenen och håller ut tills matte kommer tillbaka..

Däremot piper hon en hel del men det "problemet" bryr jag mig inte om just nu.. Det viktigaste är att hon ligger kvar.
Vi jobbar självklart med att pipet ska försvinna, och bättre har det blivit, men samtidigt VET jag att hon fortfarande inte är helt trygg.. Så det får ta den tid det tar..
Jag försöker att belöna ofta och mycket när jag tränar platsliggningen och gemfört med i början så har det blivit en jätte förbättring så jag är nöjd!

I Lördags var jag i Örebro med Liselott och hennes schäfertik Diva!
Det var Kennel Winonas som hade skyddsträning.
Massa olika hundar från olika kullar var där, gamla som unga, polishundar och "vanligt" arbetande skyddshundar. Det var säkert 9 minus så kallt var det, men som tur var så fick man gå in i deras hus och värma sig..
Kennel mamma Marie hade dukat upp med kaffe och fikabröd så det gick inte någon nöd på oss iaf!
Hann även med att pussa på den senaste valpkullen som då hunnit bli 5½ veckor, man ville bara stopp ner en i fickan och hoppas på att ingen såg ;)

Otroligt trevliga människor hela gänget var det!
Man behövde inte känna sig utanför för att man inte hade schäfer, alla var lika välkomna ändå! 
(Ett stort tack till Ralf och Marie för att jag fick följa med och ett jätte tack för en trevlig dag!)

Söndagen tillbringade jag i ridhuset.
Vill GRATTA min bästa vän Therese som tävlade dressyr med hästen Måne! Efter mycket träning och slit så har ni nu klarat första tävlingen ihop, fler lär det väll bli om jag känner Therese rätt ?! :P
En 2:a placering vart det och dem var kanon duktiga ! Grattis!

Till helgen blir det tävling, så resten av veckan ska bestå av lite träning och promenader.
Jag jobbar på dagis imorgon och sen måste jag hinna med att plugga Hundsjukvården , på onsdag ska jag på en royalcanin föreläsning men det berättar jag mer om när jag varit där. Veckan är ganska fullbokad med andra ord.


(Överst)Therese och Måne

Ina 8 veckor!


RSS 2.0