Lydnadsläger.

Som vanligt blir bloggen uppdaterad allt för sällan, men nu ska göra ett försök, lite har ju hänt sedan det senaste inlägget.

Vi har iallafall varit en hel del ute på klubben, tränat lydnad, tittat på träningarna med Tony och Key och lagt ett och annat spår.

Ina är fortfarande väldigt het i spåret och ligger på ganska mycket men det jobbar vi på..
Hon är koncentrerad och har hittills tagit slutet varje gång, så det ska nog inte bli några problem, poletten måste bara trilla ner :)

I söndags tävlade vi på Strängnäs BK, domare var Leif Olsen. Vi var 5 deltagande ekipage i LKl 1 och fick startnr 2. Platsliggningen var inget vidare med tanke på att hund nr 5 reste sig och satte upp resten av gruppen. Hon valde att bryta och resterande hundar lades om. Ina var kanontaggad och tyvärr blev antagligen insedenten innan för mycket och hon kom galoperande efter mig... - en 0:a.
Tandvisingen - 8 Lite osäker
Linförigheten - 5 Ofokuserad och sätter sig sent (Har under veckan gått som en stjärna:S)
Läggande - 8,5 Lägger sig sakta (vilket inte visar sig på videofilmen men okej)
Inkallande - 8,5 Hoppar på föraren
Ställande - 9 Tar steg
Apportering - 0 Tar ej föremål (Eller rättare sagt, tar apporten i munnen, slänger den på marken och tittar på den)
Hopp över hinder - 0 Hoppar ej. (Springer förbi hindret) 
Helhetsintryck - 8
Summa: 105,5 poäng och en 3:e placering

Ja, en tredjeplacering med dem poängen visar ju bara på hur speedade alla hundar var i LKL 1 den här dagen. Tjejen som vann med en Pumi fick ihop 146 poäng och såg ut som ett frågetecken när domaren sa att hon vunnit LKl 1. Leif inledde också prisutdelningen med att säga att alla hundar under dagen var som kor som nyss släpps ut på grönbete. haha men men det possetiva med den här tävlingen var att Ina trots sin energi ändå höll ihop bättre än vad hon brukar, dvs hon bjöd inte på några större maratonlopp ute på planen, utan höll sig någorlunda till momenten... tokfia:P

Men jag ser det som så att varje tävling är som en träning, det är bara att anmäla till fler tävlingar helt enkelt, vi ger inte upp:)
Det vi måste träna på mycket nu är att få henne att hålla ihop och även få henne tryggare i platsliggningen.Om någon har förslag på hur man kan träna det där med fokuseringen så tar jag tacksamt emot dessa förslag?

Jag har iallafall anmält mig och Ina till ett lydnadsläger den 10-12 Juli på Södertälje BK.
4 olika instruktörer håller i lägret : (Camilla Johansson, Anders Sjöstrand, Karin Ernstedt och Lina Gräll) .
Det ska verkligen bli roligt, och lärorikt om inte annat. Det är alltid kul med nya tips och ideer.

Nu ska jag gå och lägga mig , har feber och är genomförkyld så lite sömn gör nog bara gott. Kanske får i mig en kopp te med honung innan också. vem vet.  Godnatt!

FÖRESTEN: Tack Therese för att du trots halsont och tidigt uppgång följde med till strängnäs och filmade i söndags, du är superduper vän ;)

RSS 2.0