Lördag.

Igår när jag vaknade och skulle göra rent Inas operationssår såg jag att det blivit lite infektetat.
Såret var lite kladdigt + att huden runt såret kändes stenhård.

Med tanke på att Veterinärboden stänger tidigt på fredagar och dessutom inte har helgöppet så bestämde jag mig för att ringa dit för rådfrågning..
OM det nu skulle vara så att antibiotika skulle behöva sättas in så ville jag helst få reda på det innan helgen, så att man isf skulle slippa ett akut besök på någon annan klinik... 

Men som den superklinik som veterinärboden är med all dess underbara personal så fick jag komma dit och visa upp Inis utan bokad tid.
De ansåg inte att såret var så pass infekterat att antibiotika behövde sättas in, däremot hade hon reagerat på dem "innanför sydda stygnen" men det var inget att bry sig om.. Så länge hon inte hade feber och såret såg bra ut så var det ingen fara :) TUR!

Idag tappade Ina ett stygn, det fastnade i hennes t-shirt och jag såg det inte förens på morgonen (antagligen hände det på natten). Sårglipan blev rätt stor men man ser hur det har läkt ihop fint längre ner så det ska nog inte vara någon fara. men men, förhoppningsvis är det snart färdigläkt, på torsdag ska vi iaf ta stygnen och Jappe ska få sin katrofen spruta.

Imorgon blir det jobb på Djurmagazinet.
Det är "Kattens helg" och därför antagligen extra mycket folk, ska bli en spännande dag:DSåret dag 2.Ina i sin fina t-shirt.Operation.

Idag har det gått 2 dagar sedan operationen på Inis.

Veterinär Morten Nilsen steriliserade henne strax efter klockan 12 i måndags.
Operationen gick bra men hon blödde tydligen mer än vanligt..
Han kunde inte sätta fingret på varför hon gjorde det men en teori kunde vara att Dobermann som ras kan ha tendens til att blöda mer..
Operationssåret blev pga detta lite större och han sydde därför extra många stygn för att vara säker på att hon inte skulle blöda mer.. så 5 stygn har hon nu.

När vi hämtade henne så var hon totalt borta, helt groggy!
Jag hade inte trott att hon skulle vara det med tanke på hur hon var när vi hämtade henne på strömsholm.. Där märktes det inte ens att hon hade fått lugnande. Men den här gången såg hon stjärnor. Gullis!

Under första natten så var hon ganska orolig, hon vaknade varannan- var tredje timme och pep, vred och vände sig.
Jag var kanske inte den piggaste matten när jag väl gick upp morgonen efter men det hade jag räknat med.

Natten till idag gick istället mycket bättre. Då vaknade hon bara en gång för att hon ville ut och kissa, sen ville hon in o sova igen, så jag klagar inte:D
Såret ser dessutom jätte fint ut vilket är skönt!

Däremot fick hon antagligen (såklart) en reaktion på den antiinflammatoriska sprutan i halsen. Hon har som en avokadostor svullnad på vänster sida av halsen.
Vissa hundar kan reagera såhär, och denna svullnad ska tydligen försvinna av sig själv enligt Morten. Hoppas att den gör det bara, annars måste den tömmas på kliniken.. Men faktiskt så tycker jag att den har krymp sedan igår så hoppas, hoppas.


Kastrationstid bokad!

Eter en lång tids uppehåll på bloggen så ska jag nu göra ett försök igen.. det får bli när det blir helt enkelt.

Ina och Jappe mår iaf bra.

Inas tassar har som bekant varit angripna av furunkulos, som har kommit och gått och som förmodligen har styrts en hel del av hormonerna i kroppen. Jag har badat henne i Malaseb schampoo några gånger i veckan och symtomen har då blivit betydligt bättre.

Jag har länge funderat på att sterilisera/kastrera Ina eftersom att hon lider så mycket efter varje löp.
Hon blir skendräktig nästan varje gång, får en jätte jobbig klåda på hela kroppen och är inte alls speciellt fin i pälsen. Nu har furunkulosen dessutom kommit och invaderat hennes tassar och det gör inte saken bättre..

Men idag ringde jag Morten på Veterinärboden i Åkerstyckebruk och fick en kastrationstid nu på måndag klockan 12, ÄNTLIGEN! :D

Förhoppnningsvis försvinner alla hennes besvär efter det här , håller tummarna för det iaf.

Den här veckan ska jag vikariera på ett dagis i Enhörna.
Jag hoppas också hinna/orka åka ner till stan eller åka förbi södertälje syd för miljöträning med Ina, måste byta träningsställe nu känner jag. Har bara tränat hemma och på klubben så nu är det dax för något annat :D

Godnatt!


RSS 2.0