Hundarna är friska igen!!

I går var vi på återbesök på Strömsholm.

Vi var hos samma veterinär som förra gången, dvs Yaakob Sharon som jag varmt rekomenderar.
Otroligt trevlig och dessutom väldigt kunnig.. han tar sig verkligen tid och lyssnar och analyserar.

Han tog ett blodprov på Ina för att se om blodvärdena hade förbättrats efter Axilur behandlingen... vilket de hade :) Helt normala, inte ens lite förhöjda. (Vilket annars är ganska vanligt hos dobermann)
Hennes lymfkörtlar var normalstora igen och hennes energi mycket högre. En friskare hund helt enkelt.

Vid besöket innan, när hon mådde som sämst , så var hon ganska reserverad, orkade knappt stå upp och såg allmänt deprimerad och ledsen ut..
Men igår var det en helt annan hund..

Hon viftatade med svansen,gick fram till olika djursjukvårdare (manliga och kvinnliga) och gav en och en annan en puss.. GULLIS!

En kvinnlig djursjukvårdare kom fram till oss när vi satt utanför röntgen och la sig ner på golvet brevid Ina, hon sa att hon hade en förkärlek till Dobermann och hade under en längre tid funderat på att skaffa en men hört både bra och dåliga saker om rasen..mest dåligt.. Men nu hade hon bestämt sig för att skaffa sig en egen uppfattningen och efter hennes och Inas lilla mysstund så var hon ganska såld... ;)
 
Ina som tidigare haft lite problem med nya människor verkar ha insett att människor är bra, och att de inte är här för att skada henne. Att hon dessutom sköter sig så himla bra på ett ställe som Strömsholm med så mycket nytt folk är underbart!

Nu blir det förhoppningsvis inga resor till Strömsholm på en låååång tid, imorgon ska jag packa det sista inför resan.. på fredag bär det av till Marmaris och det ska bli sååå härligt!  Skönt att hundarna blev friska innna jag hann åka!   :)

Ett besök till Strömsholm och Turkietresa..

Jag har värken haft tid eller ork att skriva i bloggen på senaste tiden.
Jag har jobbat, sovit, tränat, jobbat, sovit.. Sommaren har gått alldeles för snabbt..
Men nu är mitt vikariat slut och då kan jag ta det lite lugnare iaf.

Däremot har jag börjat spåra mer konsekvent med Ina vilket har gett jätte fina resultat. Hon börjar verkligen förstå vad det handlar om :)
Jag har både lagt spår i skog och på äng och hon spårar lika bra vart vi än är, ibland kan hon slå lite och vara ganska het i början på ett ängspår men det går fort över till mer koncentrerat spårarbete.

Men nu till något mindre roligt..
Ina höll nästan på att svimma förra veckan, hon började vingla men ramlade aldrig ihop.
Det här tillståndet varade i ungefär 2-3 sekunder sedan var hon som vanlig igen.. Min första tanke var att det här var ett epilepsianfall men ändå inte, dels för att det varade så kort tid, dels för att hon hela tiden förstod vad som hände.
Jag samrådde med veterinär på telefon som tyckte att jag skulle avvakta. Om allmäntillståndet försämrades eller att hon fick yrsel igen så skulle jag komma in. Men ingenting hände..:S
Däremot har hon varit tröttare än vanligt.. Jag kan beskriva det som om hon i vanliga fall går på 5:ans växel, så går hon nu på 4:ans... Så liten skillnad men den märks ändå så tydligt.
Jag hade egentligen en veterinärtid på Veterinärboden nu på torsdag men min magkänsla sa att jag inte kunde vänta så länge..
Ringde istället Strömsholmsdjursjukhus när dem öppnade igår och fick en tid.
Veterinären var Yaacob Sharon som kände och klämde på Ina. Han tyckte att hennes lymfkörtlar var lite förstorade men trodde inte att det var något allvarligt. Han tog en massa olika blodprov bland annat borrelia prov. Han ville att jag skulle stanna och vänta på svaren för att därefter kunna diskutera en behandlingsplan. Det ända som han hade att anmärka på var att hon hade höga värden på allergi/ och parasiter provet..
Jappe blev magsjuk förra lördagen och Ina blev "dålig" på onsdagen, vi började då diskutera om det kunde vara så att Jappe haft någon form av parasit i kroppen som smittat Ina? Yaacob ville att båda hundarna skulle äta Axilur i 7 dagar, därefter ett återbesök med Ina för ett nytt blodprov för att se om värdena förbättrats. Har de inte det så ska vi antagligen köra en lika dann kur igen, annars ska han gå vidare med eventuell röntgen osv. Så nu är det vila som gäller för Inas del, bara korta små promenader fram tills nästa veterinärbesök.
Men huvudsaken är att hon blir frisk och att man får veta vad som är fel..

Jag åker till Marmaris vecka 37 och innan dess vill jag gärna att hon mår bra igen:) Min lilla skrutthund.
Nu blir det film, jag börjar få feber så det är bara att krypa ner i soffan och dricka en kopp te och koppla av..


RSS 2.0