Fysträning!

Jag har länge haft funderingar på hur jag på bästa sätt kan stärka Inas kondition och muskulatur om man bortser från dem självklara sakerna som promenader, joggingrundor osv..

Under Inas TPLO rehabilitering på Strömsholm så gick vi enbart till Stefan Rose'n som då var chef över rehab. Jag anser att han är bäst när det gäller att sätta upp träningsprogram för olika slags hundar.
Spelade ingen roll vad hunden hade råkat ut för innan. Varje hund skulle få sitt egna specifika program att följa för att så småningom må så bra som möjligt! Ingenting var omöjligt enligt honom. 

Han har tillsammans med Anna Holmgren ( som driver hundkuranten)  skrivit en bok som heter "Fysträning för hund" . Även Anna är superduktig och har otroligt mycket kunskap inom den biten. Därför kändes det självklart att beställa deras bok för att få lite tips och ideer!
När jag ändå var i farten så passade jag även på att klicka hem Annas bok om hundmassage och stretching. Det är också en viktig bit som jag gärna lär mig mer om :)
Förhoppningsvis är böckerna här imorgon eller i övermorgon! Ska bli rikigt spännande :P

Imorgon ska jag på jobbintervju, så håll tummarna!
Visserligen är det bara ett timvikariat men pengar som pengar man ska inte klaga! Roligt ska det bli iaf!

Jag skulle egentligen ha börjat plugga i mars men det blir tyvär framskjutet till nästa år... :(
Jag som verkligen har börjat få tillbaka min studiemotivation och allt! Men men, den som väntar på nått gott, väntar aldrig för länge! ;)

 

Dessa 2 böcker beställde jag!


Så var det dax igen..

I lördags jobbade jag på Djurmagazinet.

När jag kom hem och öppnade ytterdörren så stod endast en glad cockerspaniel innanför dörren och viftade på svansen.
I vanliga fall hinner man inte ens ta i handtaget innan man hör skall innifrån och möts av 2 glada och förväntansfulla hundar.. men den här gången stod som sagt bara en hund där.
Jag tog förgivet att mamma var på promenad med Ina eftersom att det var så tyst.. När jag kom in i vardagsrummet så såg jag att så inte var fallet...

På golvet, liggandes på en fäll låg Ina och skakade som ett asplöv..´"Kul, vad är det nu då" var min första nervösa tanke...

Mamma berättade då att hon hade varit på en långpromenad någon timme innan jag kom hem. Ina hade haft både fleece overall och hurtta täcket för att det var så kallt ute. När dem väl hade kommit in igen så skulle Ina hoppa upp i soffan varpå hon tar satts med frambenen och halkar till på fleecefilten som ligger där..
Det var inte så att hon ramlade ner på sidan eller något , utan gled rak ner med framtassarna på golvet bara .. OCH när detta hände så skrek hon även till:/

Jag satte mig ned på huk och försökte få henne att ställa sig upp, vilket hon gjorde också men med ett högt skrik..
Dessutom vek hon ryggen som en ostbåge.. DISKBRÅCK tänkte jag självklart!

Jag hade planerat att gå ut men det var bara att planera om..
Satte istället på en film och bäddade ner oss under mitt duntäcke. Senare på kvällen hade kröken på ryggen försvunnit och hon verkade klart mycket piggare :)

Med tiden blev det bättre och bättre..
Hon fick korta promenader och fick ligga varmt , och det hjälpte verkligen.
Hon lyckades ställa sig upp fler gånger utan att pipa och tillslut var hon helt tyst.. Stel men tyst! Antagligen var det en rejäl sträckning i ryggen.. Tydligen är det många hundar som fått det nu när det har varit så kallt. Men ändå..

Nu är hon iaf helt symtomfri och verkar inte alls bekymrad längre!:)

Jag har funderat på att hitta ett sätt att träna upp hennes rygg på men vet inte riktigt hur..? Tips någon?
Simmning är bara att glömma, det kommer bara bli en kamp.. 


Helgen ska jag spendera i Nacka, ska bli så himla skönt!
Glöm inte bort att strecha era hundar när dem har varit ute i den här kylan! Nu blir det filmtajm!

Kallt, kallare, kallast!

Precis kommit in efter en promenad med hundarna, usch va kallt det är ute!

I mitten på förra veckan var vi och tränade i ett ridhus i Taxinge. Det var bara dobvoyage hundar och ett jätte mysigt gäng.

Ina var taggat med tanke på att hon haft ett längre träningsuppehåll efter kastrationen. Hon var otroligt lyhörd och ville verkligen träna, vilket var extra roligt!
Dagen kunde kanske ha börjat bättre med tanke på att jag bland annat började med att jag misstog mig på tiden och var på väg att åka en timme för tididigt dessutom hade bilen frusit och bakluckan gick inte att öppna..
När jag väl var vid ridhuset och skulle plocka fram Inas fleeceoverall så insåg jag att den låg kvar hemma på hallgolvet.. men allvarligt!

Trotts att jag starta bilen till och från för att hålla bilen och henne varma, så var hon en istapp när vi kom hem..
Som tur var så hade jag åtminstonde tagit med ett fleecetäcke och hennes hurttavintertäcke men dessa täcker inte bakben och lår vilket nästan är viktigast på henne med tanke på dem tidigare operationerna..:( 
Väl hemma fick hon krypa ner under ett duntäcke och där sov hon i nästan i 2 timmar tills hon vaknade varm, go och nöjd!:D

I veckan var jag och köpte en svart fleeceoverall och en regnoverall att ha utanpå för att hålla fleecen på plats. Första gången när jag satte på Ina overallerna stod hon och hängde med huvudet och såg allmänt sur ut.. Men när hon väl kom utanför dörren så var det fullt ös - medvetlös! Ingen som helst skam eller sura miner.

Precis innan vintern köpte jag den nya hurttaoverallen som är i softshell material.
Men jag vet inte om jag tycker om den, den känns inte alls lika lätt att röra sig i som den vanliga fleecen..Muddarna längst ner på benen är inte lika bra heller, det kommer lätt in snö och har en tendens till att töja ut sig.. Det som är possetivt är att den är vatten avstötande så jag ska prova den igen nu i höst för att se hur den funkar.

Nu blir det forsatt träning i ridhus framöver eftersom jag eventuellt har lyckats ordna 2 olika ridhus att vara i. Skönt att ha någonstans att träna där det inte är massa snö.

Igår tillbringade jag dagen på Kistamässan tillsammans med min kompis som skulle ställa ut sin mopshane Norton på 10 månader. Det var första utställnigen för både matte och Norton men dem skötte sig exemplariskt! Han stod jätte fint och stilla och slutade som bästa juniorhane och 5:e bästa hane för dagen! Inte illa alls med tanke på att det var årets största mopsutställning!

Nu ska jag gå och lägga mig tror jag..
Imorgonbitti ska jag först förbi Johnells, deras mellandagsrea börjar nämligen imorgon;) Sen ska jag hämta upp Cissi och Hera klockan 12.15 och ta en långpromenad med vovvarna..!
På kvällen är det partaj på klubben för alla Dobvoyage och Diragos folk! :D
Dagen blir väldrig innehålls rik med andra ord!
Sov gott!


RSS 2.0