Ett besök till Strömsholm och Turkietresa..

Jag har värken haft tid eller ork att skriva i bloggen på senaste tiden.
Jag har jobbat, sovit, tränat, jobbat, sovit.. Sommaren har gått alldeles för snabbt..
Men nu är mitt vikariat slut och då kan jag ta det lite lugnare iaf.

Däremot har jag börjat spåra mer konsekvent med Ina vilket har gett jätte fina resultat. Hon börjar verkligen förstå vad det handlar om :)
Jag har både lagt spår i skog och på äng och hon spårar lika bra vart vi än är, ibland kan hon slå lite och vara ganska het i början på ett ängspår men det går fort över till mer koncentrerat spårarbete.

Men nu till något mindre roligt..
Ina höll nästan på att svimma förra veckan, hon började vingla men ramlade aldrig ihop.
Det här tillståndet varade i ungefär 2-3 sekunder sedan var hon som vanlig igen.. Min första tanke var att det här var ett epilepsianfall men ändå inte, dels för att det varade så kort tid, dels för att hon hela tiden förstod vad som hände.
Jag samrådde med veterinär på telefon som tyckte att jag skulle avvakta. Om allmäntillståndet försämrades eller att hon fick yrsel igen så skulle jag komma in. Men ingenting hände..:S
Däremot har hon varit tröttare än vanligt.. Jag kan beskriva det som om hon i vanliga fall går på 5:ans växel, så går hon nu på 4:ans... Så liten skillnad men den märks ändå så tydligt.
Jag hade egentligen en veterinärtid på Veterinärboden nu på torsdag men min magkänsla sa att jag inte kunde vänta så länge..
Ringde istället Strömsholmsdjursjukhus när dem öppnade igår och fick en tid.
Veterinären var Yaacob Sharon som kände och klämde på Ina. Han tyckte att hennes lymfkörtlar var lite förstorade men trodde inte att det var något allvarligt. Han tog en massa olika blodprov bland annat borrelia prov. Han ville att jag skulle stanna och vänta på svaren för att därefter kunna diskutera en behandlingsplan. Det ända som han hade att anmärka på var att hon hade höga värden på allergi/ och parasiter provet..
Jappe blev magsjuk förra lördagen och Ina blev "dålig" på onsdagen, vi började då diskutera om det kunde vara så att Jappe haft någon form av parasit i kroppen som smittat Ina? Yaacob ville att båda hundarna skulle äta Axilur i 7 dagar, därefter ett återbesök med Ina för ett nytt blodprov för att se om värdena förbättrats. Har de inte det så ska vi antagligen köra en lika dann kur igen, annars ska han gå vidare med eventuell röntgen osv. Så nu är det vila som gäller för Inas del, bara korta små promenader fram tills nästa veterinärbesök.
Men huvudsaken är att hon blir frisk och att man får veta vad som är fel..

Jag åker till Marmaris vecka 37 och innan dess vill jag gärna att hon mår bra igen:) Min lilla skrutthund.
Nu blir det film, jag börjar få feber så det är bara att krypa ner i soffan och dricka en kopp te och koppla av..


Kommentarer
Postat av: Madde

Ursch vad kan det vara för äckliga parasiter :-( Hoppas ni får svar snabbt !!

Kul iaf att spåret går bra :-)Jag har en T-shirt till dig, visst ville du ha en !?Kram

2009-09-04 @ 08:05:08
URL: http://www.dobvoyage.se
Postat av: Kina

Fina fina Ina hoppas hon snabbt blir bättre !

Pussa henne från mig och syrran!

Stor kram till er

2009-09-04 @ 18:47:11
URL: http://funtasticdobermanns.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0